Subsidie Energiebesparing Eigen Huis (SEEH)

Laatst bijgewerkt: 12 januari 2019
De SEEH-regeling was een subsidie van de Rijksoverheid en is in 2019 niet meer beschikbaar. Er was ruim €60 miljoen euro beschikbaar gemaakt voor energiebesparende maatregelen, zoals ook te lezen is in de Staatscourant van 1 september 2016 (.pdf-bestand).

Als je bij een VvE bent aangesloten dan is het mogelijk om alsnog van deze subsidie gebruik te maken en kun je geld terugkrijgen indien je van plan bent om isolerende maatregelen te treffen. Er zijn meerdere voorwaarden waar je aan moet voldoen, zoals dat je minstens 2 verschillende isolatiesoorten moet toepassen. In dat geval kun je ongeveer 20% van de isolatiekosten terugkrijgen. VvE'ers kunnen subsidie krijgen voor energieadvies, begeleiding en een onderhoudsplan laten maken.

Regeling

Mocht je dus van plan zijn om isolatieglas aan te schaffen dan kun je gebruik maken van deze subsidie. Echter moet je er minimaal 1 ander soort isolatie bij kiezen om te voldoen aan een van de voorwaarden voor deze subsidie. Ook voor aanvullende maatregelen is het mogelijk om subsidie te krijgen, bijvoorbeeld als je kiest voor driedubbel glas in plaats van normaal isolatieglas (nog een stapje extra voor een bonus).

Je kunt vanaf 15 september 2016 via de website van de RVO (Rijksdienst voor Ondernemend Nederland), die de regeling namens het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijkrelaties uitvoert, een aanvraag indienen.

Voor wie?

Voor VvE'ers.

Budget

Het budget is uitgeput voor particulieren met een eigen woning. Voor VvE-ers is er nog budget, zo een kleine €3 miljoen euro.

Waarom deze subsidie?

Het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijkrelaties wilt met deze subsidie energiebesparing in bestaande woningen in de particuliere koopsector stimuleren.

Wat nu?

Het is belangrijk om geen gehaaste beslissing te maken en is het verstandig je te laten informeren door specialisten. Met onze offerte service kun je snel en gemakkelijk in contact komen met bedrijven die je graag verder helpen. Het inwinnen van advies en het opvragen van offertes is gratis en vrijblijvend. Vraag glaszetter offertes op.

Wat kost isolatieglas?

Vraag gratis en vrijblijvend meerdere offertes op bij lokale glaszetters en vergelijk het aanbod. Zo kun je besparen op de aanschafkosten en krijg je een goed beeld van de mogelijkheden. Gratis en vrijblijvend!

Bron:
- https://zoek.officielebekendmakingen.nl/stcrt-2016-45219.html
- http://www.rvo.nl/digitaal-indienen/eloket

Bespaar tot wel 25%!

Vergelijk glaszetters in je regio